Avbytare: Tonny (in 72), Axel (in 82), KP, Micke, Ceder

Målskyttar: Kristoffer Ottoson 3, Magnus Nilsson 1 och Johan Sjögren 1 (straff)

Johan Sjögren
Dagens bolljury: Mattias ”Fjabbe” Erichson

Rapport:
I matchprogrammet stod att läsa följande: ”Idag är det match mot Önneköps IF, som vi bara lyckades ta 1 poäng från när vi mötte dem borta”. Bara???? Var jäkligt glada för den poängen, det var ju den enda ni fick i dessa två derbyn!!!

Matchen började i dur då Kristoffer Ottosson redan efter fem minuter gav Önneköp ledningen efter ett friläge som han förvaltade enligt fotbollens ABC-bok, 0-1. Minuten senare var han ytterst nära att utöka ledningen, dessvärre träffade hans distansskott ribban. Istället kom första halvlek att bli ett ställningskrig, dock var det Önneköp som stod för de vassaste chanserna även om Hörby FF var allt annat än ofarliga då de anföll.

En målkavalkad på tre mål kom mellan minut 32 och 35. Först var det Hörby som kvitterade till 1-1 efter en hörna där vi missar i vårt markeringsspel. Sedan kommer 2-1 till Hörby FF och detta mål skall bli ett sant nöje att berätta om. En boll som 99% av alla patienter på Sveriges äldreboenden hade räddat lyckades vår käre Daniel Nilsson fumla bort. När Daniel Nilsson skulle fånga den höga studsande bollen såg det ut som om bollen var en tvål dränkt i såpa samtidigt som målvaktshandskarna var gjorda av två isblock. Resultatet blev att Hörbyspelarna kunde rulla in bollen i tomt mål och de cirka 300 på läktaren undrade nog om detta verkligen var en målvakt vi hade ställt i buren. (Så Daniel, nu fick du igen för dina onda skriverier om den stabile mittbacken i vårt B-lag)
Dessbättre kvitterade Önneköp omgående och återigen var det ”Stoffe” som var målskytten, denna gång på nick, efter ett inlägg från Ivan Ocana. 2-2. Och strax före halvtidsvilan var det dags för ”Stoffes” panna att tala igen, denna gång kom inlägget från Joachim Mårtensson, 2-3.

Och strax efter halvtidsvilan (i minut 46) talade vår andra anfallare Magnus Nilsson när han rullade bollen i mål efter lite bök i straffområdet, 2-4. Andra halvlek blev sedan en relativt händelsefattig halvlek. Önneköp försvarade sig ypperligt utan några större intentioner till att utöka ledningen. Dock kom vi något för långt ner i banan och HFF fick äga en hel del boll. Dock förmådde de inte att skapa några större målchanser.

3-4 lyckades de dock peta in i minut 81. Detta mål tillkom efter ett inlägg längs marken som gick förbi alla i straffområdet förutom en, Hörbys målskytt. I minut 85 kapades Magnus ”Kogaren” Nilsson i straffområdet och på den efterföljande straffen gjorde den för dagen duktiga Johan Sjögren inget misstag, 3-5.

Glädjen efter slutsignalen var stor i ÖIF-lägret eftersom det alltid är skönt att tvåla till kommunkollegor i ett derby.

ÖIF svarade för en bra match, framförallt försvarsspelet skall premieras denna dag. Trots tre insläppta mål förtjänar hela laget ett bra betyg för detta. Lagets anfallsspel var också bra, dock inte lika bra som vårt försvarsspel.

Individuella toppar hittade vi givetvis hos Kristoffer Ottosson som gjorde det mesta rätt denna fredagskväll. Även Johan Sjögren, Jonas Nilsson, Kenneth Kronbäck och Håkan Andersson förtjänade en stor guldstjärna i sina böcker. Övriga spelare fick en liten guldstjärna.

Till sist vill jag bara tipsa Hörbys discjockey om att på de flesta stereo-anläggningar finns det en volymknapp så att man kan minska ljudnivån. Kolla runt lite på knapparna så skall du nog hitta den till slut. Och jag skall ge dig ett tips till, stäng av musiken när du pratar så hörs kanske det du säger.

Nu är det slut på alla tips och superlativer. Denna fina insats är glömd när nästa match startar. På återseende!

(Rapporten är skriven av Jörgen Thulin, 23 augusti 2008)